Aabv

Røykvarslerens dag

Røykvarslerens dag1. desember er Røykvarslerens dag med tid for bytte batteri og testing av røykvarsleren.

I desember i fjor døde det åtte nordmenn i brann. Det vil si at det omkom en person hver fjerde dag. Benytt Røykvarslerdagen 1. desember til å bytte batteri og teste røykvarslerne dine.

I perioden 2000 og fram til i dag har det vært 2 688 bygningsbranner i Møre og Romsdal. De mest brannfarlige månedene var januar med 342 branner og desember med 296. Så langt i år har 3 personer omkommet i brann i fylket vårt.
 
1. desember fokuseres det på at alle husstander skal ha fungerende røykvarslere. Dette innebærer testing  og batteriskifte hvert år.

Alle boliger skal ha røykvarslere eller brannalarmanlegg og du må ha minst én varsler i hver etasje. Alarmen skal kunne høres tydelig på oppholdsrom og soverom, også når døren mellom rommene er lukket.

Koble røykvarslerne sammen
- Du bør koble røykvarslerne sammen, slik at alle varslerne piper samtidig ved brann. Dette kan gi deg verdifull tid til å evakuere, for eksempel hvis en brann starter i kjelleren og du sover i andre etasje. Det kan være med på å redde liv.
Røykvarslere bør testes jevnlig og hver gang du har vært bortreist over lengre tid. Det er også en fordel å støvsuge den jevnlig. Det øker varslerens levetid.

Fredag 30. november blir vi, Forebyggende avdeling sammen med Det lokale Eltilsyn og Gjensidige å finne på:

  • Moa Kjøpesenter fra kl 1200 - 1600

Ålesund Brannvesen håper at alle innbyggere vil være ekstra forsiktige med ild nå som mørketiden setter inn.

Du finner mye nyttig info her: Røykvarslerdagen.no