Aabv

Brannvernuka 2020 blir DIGITAL

2020 nettside brannvernuka3 NYI mange år har vi hatt gleden av å invitere små og store brannvernere til åpen dag på brannstasjonen og Bjørnisdag for barnehagene i Ålesund. Disse arrangementene har vært et veldig populære arrangement for både store og små. med spennende og lærerike aktiviteter for ulike aldersgrupper. Men i år må vi dessverre avlyse denne aktiviteten på grunn av Covid-19 pandemien.

Det er ikke tilfeldig at Brannvernuka arrangeres om høsten: Da går vi inn i den årstiden der antall boligbranner vanligvis øker. Folk trenger en påminnelse om brannsikkerhet før vi skrur på varme og belysning, tenner levende lys og fyrer i ovnen. Derfor ønsker vi å spre budskapet digitalt og ber alle foreldre, barn, bedrifter og borettslag/sameier om å gjennomføre brannøvelse i uke 38. Og ikke minst tenke brannsikkerhet generelt i hjemmet.

Mange småbarnsforeldre har ingen plan når brannalarmen går
Hvis det skulle begynne å brenne, gjelder det å gjøre de riktige tingene raskt og i riktig rekkefølge. All erfaring viser at det nytter å øve. Mange liv og store verdier har blitt reddet fra brann fordi de involverte hadde trent på hvordan de skulle opptre.

Bli med ha å brannøvelse hjemme i uke 38.
Mange av landets skoler og barnehager holder brannøvelse denne uka, gjør det hjemme også! Her får du informasjon om hvordan en brannøvelse kan gjennomføres: Ha brannøvelse hjemme i uke 38!

Program for Brannvernuka i Ålesund:

  • Vi blir med på den nasjonale brannvernuka les mer om dette på Norsk brannvernforening sin nettside.
  • Bjørnis vil ha livesending på lørdagen som vi anbefaler alle barnefamilier å se sammen med barna. Følg med her: https://www.facebook.com/brannbamsen
  • Ålesund brannvesen vil besøke noen utvalgte barnehager, der de får besøk av Bjørnis og brannbilen utenfor gjerdet. Det blir ingen fysisk kontakt med hverken barn eller voksne.
    Vi holder god avstand men barna får en annerledes opplevelse og barnehagene oppfordres til å gjennomføre brannøvelse og ha brannvernundervisning denne uken.

Ålesund brannvesen KF ønsker at alle blir med på denne utfordringen og arrangerer brannøvelse og i tillegg ser dere  videoene våre.  på YouTube. Mye nyttig informasjon her. LYKKE TIL.

Bekymret for din eller andres brannsikkerhet ikke nøl med å ta kontakt med oss. Send inn din bekymring her www.branntips.no