Aabv

Stor suksess med Åpen dag på brannstasjonen

åpen dag 2016

Som vanlig var det fullt hus og stormende jubel da hovedbrannstasjonen på Volsdalsberga inviterte til åpen dag på lørdag. De mange barna var naturlig nok i fyr og flamme. 

Spyling med vannslange på blink og slukking av brann med brannslokker var naturlig nok det aller mest populære man kan gjøre når brannstasjonen inviterer publikum. Også det å få lov til å sitte inne i en ordentlig brannbil, var selvsagt populært.

Kunnskap er viktig

Mange lot seg også friste til å delta i kunnskapsløypa. Etter gjennomføring fikk alle en gymbag i premie. Feieravdelingen og forebyggende avdeling var også tilstede for å informere foreldre og barn om viktigheten av det forebyggende arbeidet. Det å øve på brann hjemme, sjekke brannvarsleren og annet slokkeutstyr er viktig påminnelse til de voksne.

Bjørnis prosjektet

Ålesund brannvesen KF har gått inn i Bjørnis prosojektet og i den forbindelse ble det delt ut Bjørnis is og barna fikk ta bilde med Bjørnis figur. Mulig neste år kommer selveste Bjørnis på besøk også. Det er bare å glede seg.

Brannbamsen Bjørnis er først og fremst utviklet for å møte barn som har behov for omsorg og trygghet ved ulykker og traumer. Han bidrar også i arbeidet med å vekke barns interesse for forebyggende brannvernarbeid – læren om brannsikkerhet. Dette er et prosjekt som kjøres ut blandt førskolebarn i barnehager. For de barnehagene som er interesert i dette kan dere gå inn på Bjørins.no og lese mere om prosjektet, evt. spørsmål ta kontakt med oss på mail  

feier verkstedBjørnis pappfigur